Veelgestelde vragen

Kennismaken met onze asieldieren kan enkel op afspraak. Zo ervaren onze viervoeters minder stress. We stellen onze deuren met plezier open tijdens onze kijkdagen. Deze organiseren we elke laatste woensdag van de maand, dit zonder afspraak tussen 14 en 16 uur. Daarnaast ben je van harte welkom op onze opendeurdagen.

Om je kandidaat te stellen voor adoptie vragen we je steeds om onze vragenlijst in te vullen. Zo krijgen we een beeld van jouw thuissituatie en gaan we op zoek naar de beste match voor mens en dier.

Soms komt het voor dat we geen passende match vinden tussen een dier en een potentiële adoptant. We zijn altijd open en transparant over de redenen achter deze mismatch.

De reis van een huisdier van zijn oorspronkelijke omgeving naar het asiel is een ingrijpende ervaring. Het is iets wat ze bij voorkeur niet opnieuw hoeven mee te maken. Daarom volgen we consequent onze procedures, die zijn gebaseerd op ervaring en succesverhalen.

We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn. Maar wees gerust, er zijn tal van andere dieren die op zoek zijn naar een forever home. Hoewel we het liever anders zouden zien, komen er voortdurend nieuwe dieren binnen. Misschien wacht jouw ideale gezinslid wel in een ander asiel?

Iets komen doneren kan tijdens onze openingsuren. Een overzicht van waar we nood aan hebben vind je hier.

Wij zijn steeds op zoek naar helpende handen om ons team te komen versterken. Wat de opties voor vrijwilligerswerk betreft is er voor ieder wat wils. Je kan komen helpen bij het schoonmaken van de honden- of kattenverblijven, wandelen met onze honden of de katten voorzien van quality time. Meer info vind je hier.

Er zijn diverse lidmaatschappen mogelijk. Je kan kiezen voor standaard lidmaatschap of ere-lidmaatschap. Daarnaast kan je ook meter of peter worden van een honden- of kattenhok. Alle opties kan je hier terugvinden.


Vragen over zwerfkatten

Katten die niet gechipt zijn en geen halsbandje omhebben, komen in onze opvang terecht. Op deze manier hebben we al talrijke verloren katten met hun eigenaar herenigd. Als er geen eigenaar gevonden wordt, komen ze ter adoptie.

Als we ze verplaatsen kennen ze hun omgeving niet meer. Ze blijven niet ter plaatse, zijn gedesoriënteerd, vinden geen eten of water, gaan sneller een ongeluk krijgen, etc … Daarnaast wordt elk kattenvrij gebied snel weer ingenomen door andere katten. De beste oplossing is om het gebied te laten bewaken door steriele katten, zodat er geen niet-steriele katten komen die weer voor meer overlast zorgen.

Katten die 3-4 maanden en ouder zijn kunnen (bijna) nooit als huiskat gehouden worden. Ze zijn niet gewend aan mensen en zijn heel schuchter. Het is te laat voor socialisatie.

Gezonde katten met een halsbandje aan worden vrijgelaten. Alle katten worden ook altijd op een chip gecontroleerd.

Jonge kittens worden geplaatst in onze opvanggezinnen en komen ter adoptie. Hoe jonger de kittens zijn, hoe groter de kans is dat ze nog te socialiseren zijn naar een leven in huis.